November 21-én Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Pápai Magyar Intézetben mutatta be sajtóbeszélgetésen az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit

 

Az esemény az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtóirodája és a Magyarország Szentszéki Nagykövetsége együttműködésével jött létre. A tájékoztatón részt vett Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete, aki kiemelte a 2020-as budapesti világesemény jelentőségét.

Erdő Péter bíboros részletesen bemutatta a kongresszus programjait, ismertette a helyszíneket, valamint beszélt az eddig megrendezett eseményekről és a NEK népszerűsítéséről. Kiemelte az eucharisztikus kongresszus egyhetes programsorozatának nyitómiséjét, melyet az újonnan átadott Puskás Ferenc Stadionban mutatnak be, és a szentmise keretében több mint négyezer gyerek találkozik majd először az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal.

A főpásztor felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy már megkezdődött a regisztráció a NEK-re, továbbá figyelemükbe ajánlotta a folyamatosan frissülő weboldalt és hírlevelet.

A tanácskozáson jelen volt a legnagyobb katolikus televíziós csatorna és hírügynökség, az EWTN, a kanadai Salt + Light Media, a spanyol Nuestra Voz; Sárközy Júlia, az MTVA római tudósítója, valamint számos vatikáni újságíró, szakértő. A katolikus média legfontosabb kommunikációs csatornáinak képviselői a NEK előkészületeivel kapcsolatban tettek fel kérdéseket: szóba került többek között Ferenc pápa esetleges részvétele a kongresszuson, illetve az eddig regisztrált személyek és csoportok száma.