A Vatikáni Rádió interjúja Hegyi László helyettes államtitkárral

[:hu]

A Pápai Magyar Intézet fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi eseményeken jelen volt Hegyi László, az egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, akivel a Vatikáni Rádió készített interjút.

Hegyi László október 26-án, hétfőn részt vett az Erdő Péter bíboros által bemutatott szentmisén. Rómában tartózkodása alatt előadást tartott a Pápai Magyar Intézet és a római Német-Magyar Kollégium hallgatóinak az állam és az egyház kapcsolatáról gyakorlati megközelítésben.

Október 27-én kedden délután kereste fel a Vatikáni Rádió stúdióját, ahol az évforduló mellett szólt az állam és az egyház együttműködéséről, kapcsolatáról, illetve a magyar kormány által a családok védelme érdekében tett intézkedésekről. Hangsúlyozta: az új alaptörvény túlmegy az állam és egyház szétválasztásán: „együttműködő elválasztási rendszert vezet be”, vagyis a közösség javára, közösségi célok érdekében együttműködhetnek.

A családszinódus kapcsán a helyettes államtitkár kiemelte: a család védelmében állami szinten is számos intézkedés történt az elmúlt években, hiszen az állam is kiemelten fontos szerepet tulajdonít a család védelmének, melyre a szinódus most újra felhívta a figyelmet. Az állam célja az, hogy jó legyen gyermeket nevelni Magyarországon – fogalmazott Hegyi László.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Forrás: Magyar Kurír[:]