Rózsafüzér imádság magyar nyelven a Szent Péter téren a Hit évében – Tóth Tamás atya, pápai káplán, a Pápai Magyar Intézet rektorának beszámolója

[:hu]szent_peter_bazilikaXVI. Benedek pápa 2012 őszén meghirdette a Hit évét, amelynek keretében – világi kezdeményezésre – hétköznaponként Rózsafüzér imádságot mondanak a hívek a vatikáni Szent Péter téren. Február 20-án, szerdán magyarul fohászkodtak a hívek a Pápai Magyar Intézet rektorának, hallgatóinak és a római magyar egyházi közösség egyes képviselőinek a vezetésével.

Műsorunknak Tóth Tamás atya mondta el gondolatait a imádságról, amelynek során rövid elmélkedést tartottak Szent István király Szent Imre herceghez szóló intelmeinek nyomán. A Szent Péter téri ima minden jelenlévőnek lehetőséget adott arra, hogy az Apostolfejedelem és a szent pápák sírjaitól, valamint XVI. Benedek pápa lakosztályától néhány méterre, egységben a Szentatyával, imádkozzanak az egész világért, hogy fel tudja ismerni a Húsvéti Misztériumban Jézus Krisztust megváltójának, és elfogadja azt.

(hh)

Forrás: Vatikáni Rádió[:]