Te Deum a Pápai Magyar Intézetben

[:hu]

Június 9-én este fél 7 órakor Loyolai Szent Ignác szobájából kialakított kápolnában tartotta a Pápai Magyar Egyházi Intézet a 2005-2006-os akadémiai évet bezáró Te Deumot, amelyen a koncelebrációt a Rómában tartozkodó Paskai László bíboros, nyugalmazott prímás érsek vezette.

 

Koncelebráltak, Ternyák Csaba érsek, a Vigilancia Bizottság elnöke, Szentmártoni Mihály SJ és Ruppert József SchP, a Vigilancia Bizottság tagjai, valamint az Intézet rektora és növendékei.

A most lezáruló tanévben hét növendéke volt az Intézetnek, hat magyar (Bolla István, és Fábry Kornél kaposvári, Tari Zsolt debrecen-nyíregyházi, Horváth István Sándor szombathelyi, Racs Csaba egri és Újházi Lóránd esztergom-budapesti egyházmegyés) és egy olasz (Pomillo Andrea a ragusai egyházmegyés) pap.

Közülük ketten fejezik be tanulmányaikat és térnek haza egyházmegyéjükbe: Tari Zsolt, aki az elmúlt tanévben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Hittudományi Karára benyújtandó doktori tézisén dolgozott, és Újházi Lóránd, aki doktori tézisét június 23-án védi meg a Santa Croce Egyetemen egyházjogból.

PMI/Magyar Kurír[:]