Évnyitó szentmise a pápai egyetemek oktatói és hallgatói részére

[:hu]Vatikán: Október 22-én pénteken este fél 6-kor kezdődött a Szent Péter-bazilikában az a hagyományos szentmise, amelyen a Pápai Egyetemek oktatói és hallgatói vettek részt – köztük a Római Pápai Magyar Intézet diákjai, rektoruk, Németh László prelátus vezetésével –, hogy a Szentatya áldásával kezdhessék meg az új tanévet.

A szentmisén II. János Pál pápa mondta a homíliát, Zenon Grocholewski bíboros, a Nevelési Kongregáció prefektusa elnökölt. Világszerte 170 egyházi fakultás működik, Rómában 20 ezer hallgatót kétezer professzor tanít a pápai oktatási intézményekben.

VR/MK Magyar hallgatók, akik a Római Pápai Magyar Intézetben tanulnak: Csizmadia Zoltán, a Pécsi Egyházmegyéből, a Szalézi Egyetemen ifjúságpasztorációt, Fábry Kornél, a Kaposvári Egyházmegyéből, a Gergely Egyetemen biblikus teológiát Forró József, az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyéből, a Gergely Egyetemen egyházjogot, Horváth István Sándor, Szombathelyi Egyházmegyéből, a Gergely Egyetemen egyházjogot, Kálmán Imre, a Győri Egyházmegyéből, a Szalézi Egyetemen tömegkomunikációt, Racs Csaba, az Egri Főegyházmegyéből, a Biblikus Intézetben, Szentírást, Szederkényi László, a Váci Egyházmegyéből, az Augustinianumban patrisztikát, Tuttobene Luca, a Ragusai Egyházmegyéből, a Gergely Egyetemen filozófiát, Újházi Lóránd, az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyéből a Santa Croce Egyetemen egyházjogot tanul.

MK Forrás: Magyar Kurír[:]