Megemlékezések Zágon József születésének 100. évfordulója alkalmából

A XX. századi magyar emigráció egyik legnagyobb alakja születésének 100. évfordulója alkalmából az agostyáni templom homlokzatán emléktáblát helyeztek el augusztus végén, amikor a templom 200 éves fennállására emlékeztek. Október 31-én a tatai kapucinus templomban tartottak ünnepi szentmisét, amelyet a helyi piarista öregdiákok szerveztek Zágon József emlékére. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Te Deum a Pápai Magyar Intézetben

A Pápai Magyar Intézet a 2008/2009-es akadémia évet lezáró hálaadását május 27-én, szerdán este tartotta a San Paolo alla Regola templomban. A szentmisén az Intézet növendékei és rektora, a Vigilancia Bizottság tagjai, Ruppert József piarista, Szentmártoni Mihály jezsuita, valamint Kovács Gergely koncelebrált Ternyák Csaba egri érsekkel, a PMI püspökkari refrensével. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Az alapító sírjához zarándokoltak

A római Szent István Házat fenntartó és működtető alapítvány tagjai – akik Rómában élő papok és világiak – a jelenlegi elnök, Ruppert József piarista generális-asszisztens és Németh László pápai prelátus, a Pápai Magyar Intézet rektorának vezetésével március 8-án felkeresték Egerben Mester István sírját. Egy kattintás ide a folytatáshoz….