Montecassinóba zarándokoltak a Pápai Magyar Intézet tagjai

Október 23-án a római Pápai Magyar Intézet növendékei és rektora Montecassinóba zarándokoltak, hogy szentmisén mutassanak be és együtt imádkozzanak Magyarországért, szeretteikért és a magyar szerzetességért a nyugati szerzetesség és a bencés lelkiség egyik legfontosabb központjában, a Pannonhalmához hasonlóan területi apátságként működő monostor székesegyházában, Szent Benedek és Szent Skolasztika sírja felett. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Boldog II. János Pál 31 évvel ezelőtt, 1980. október 8-án szentelte fel a vatikáni Szent Péter bazilikában a Magyarok Nagyasszonya kápolnát

pmiA lengyel pápa Isten áldását kérte a „Magna Domina Hungarorum” és a magyar szentek közbenjárásával a jelenlévőkre és egész Magyarországra.

Az ünnepi szentmisét idén október 8-án, szombaton reggel Tóth Tamás atya, a római Pápai Magyar Intézet rektora mutatta be a bazilika Katedra oltáránál.

(vm)

Forrás: Vatikáni Rádió

Állami kitüntetést kapott Németh László pápai prelátus

Október 5-én, szerdán este Győriványi Gábor, Magyarország szentszéki nagykövete rezidenciáján ünnepi vacsora keretében nyújtotta át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Németh László pápai prelátusnak, aki a Vatikáni Rádió Magyar adásának adott interjújában köszönte meg munkájának magas fokú elismerését. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A Pápai Magyar Egyházi Intézet új rektora

Németh atya kitüntetés 009_vezertothtamasKét rektori ciklusának lejárta után a Nevelési Kongregáció köszönetnyilvánítás mellett felmentette Dr. Németh László prelátus urat a Pápai Magyar Intézetben betöltött rektori tisztsége alól.

Dr. Németh László továbbra is ellátja az olaszországi magyar főlelkész feladatkörét. Egyúttal ő lett a római Szent István Ház új vezetője is. Ugyanakkor az Apostoli Szentszék megerősítette Dr. Tóth Tamás, a budapesti Apostoli Nunciatúra eddigi titkára kinevezését a Pápai Magyar Intézet élére. MKPK Titkársága